ASICS nieuw EMEA
Hoofdkantoor

is ontworpen om beweging aan te moedigen en stress te verminderen door het gebruik van ruimte, licht en natuurlijke materialen en door middel van fitness- en welzijnsfaciliteiten.

Projectleider: Dirk Jan Schaap, het Krachthuis
Constructietechniek: IMD Raadgevende Ingenieurs
Installatietechniek: Deerns
Aannemers: Roodenburg, Pleijsier bouw
Klimaatplafonds: Interalu Nederland
Lichtregeling: bGrid

ASICS

In maart 2019 is ASICS geopend het nieuwe EMEA-hoofdkantoor dat is ontworpen om zijn ‘Sound Mind in a Sound Body’-filosofie te weerspiegelen en te zorgen voor het fysieke en mentale welzijn van zijn werknemers. Het nieuwe kantoor in Hoofddorp, Nederland, is ontworpen om beweging te stimuleren en stress te verminderen door het gebruik van ruimte, licht en natuurlijke materialen en door middel van fitness- en welzijnsfaciliteiten. In het hart van het ASICS-atrium bevindt zich een driedimensionale vitrine die alle ASICS-merken toont en fungeert als podium, vergaderruimte en designcentrum.

Ontworpen in samenwerking met CBRE, RED Company en Power House Company heeft het gebouw een LEED/WELL Gold Building Standard-certificering behaald om een ​​duurzame en gezonde omgeving voor alle werknemers te garanderen.

Specifieke functies zijn onder meer:

  • Interne trappen slaan om fysieke beweging aan te moedigen
  • Geavanceerde fitnessfaciliteiten voor gebruik tijdens de werkdag
  • Focus werkruimten om de concentratie te bevorderen
  • Klimaatinstallaties voor een gezond binnenmilieu
  • Vegetatie om stress te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren
  • Atrium met 1.000 glazen panelen voor natuurlijk licht
  • Laag toxine, natuurlijke materialen, inclusief het gebruik van 20.000 bamboepanelen.

Atomis leverde Fusion SAPP lineaire LED armaturen geïntegreerd in Interalu klimaatplafonds bGrid®-gestuurd. Het bGrid® Network bestaat uit een draadloos netwerk van bGrid Nodes die in het plafond van het Asics-gebouw zijn ingebouwd. Het bGrid systeem is multifunctioneel. Het voelt constant wat er in het gebouw gebeurt (temperatuur, vochtigheid, licht, geluid, CO2 en aanwezigheid/bezetting). Het maakt het ook mogelijk om mensen en middelen te positioneren via Bluetooth-beaconing voor slimme functionaliteiten zoals bewegwijzering en het vinden van collega’s. Op basis van de verzamelde gegevens kan bGrid ook licht en klimaat regelen. De open bGrid RESTful API maakt het mogelijk om meerdere applicaties aan het gebouw te koppelen. Het gebouw als smartphone.

Fusion-SAPP
atomis_asics-0829
atomis_asics-0903
atomis_asics-0872-1

TOEGEPASTE PRODUCTEN

TOEPASSINGEN