FOTOMUSEUM
DEN HAAG

.

Fotomuseum Den Haag
Kunstenaar en Fotograaf: Popel Coumou,
Tentoonstelling Papier en Licht
Product: Lightscape-track

Popel Coumou
PAPER AND LIGHT

Kunstenaar en fotograaf Popel Coumou (1978) speelt in haar werk met de belangrijkste elementen van fotografie: licht, papier en perceptie van de werkelijkheid. Door haar collages zorgvuldig te belichten weet ze het papierreliëf een derde dimensie te geven, waardoor het platte vlak tot leven komt. In een ruimte met hoge ramen wordt diepte gecreëerd door het zonlicht dat naar binnen schijnt, verschijnt een eenvoudig huisje in een groot veld en doemen verlichte geometrische vormen op uit een donker en desolaat natuurlandschap. Op andere afbeeldingen realiseren we ons pas na heel goed te hebben gekeken dat wat we zien geen levensgrote objecten zijn, maar miniatuurstillevens in klei, waarvan sommige zelfs af en toe nog een vingerafdruk dragen. Popel Coumou creëert lege ruimtes, grafische lijnen en composities die aan het abstracte grenzen. Hoewel haar werk zelden figuren bevat, is er altijd een teken van recente menselijke aanwezigheid, zoals een lege stoel of een openstaande deur. Popel heeft speciaal voor de projectengalerij van Fotomuseum Den Haag nieuw werk gemaakt, waarbij ze de ruimte zelf gebruikt en tegelijkertijd haar creatieve proces onthult. Ze heeft haar collagetechniek, die ze voorheen vooral op klein formaat gebruikte, vergroot tot een installatie die bezoekers in haar illusoire wereld laat stappen. Popel Coumou liet zich voor het werk inspireren door het naastgelegen iconische gebouw van Kunstmuseum Den Haag, ontworpen door architect H.P. Berlage (1856-1934), evenals de architectonische lijnen van het Fotomuseum.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

“Popel Coumou, papier en licht”, een overzicht van haar werk tot nu toe, verschijnt gelijktijdig met de tentoonstelling. Ontworpen door –SYB-, met essays van Els Barents en Willemijn van der Zwaan

ATOMIS
Atomis heeft speciaal voor deze beurs armaturen ontwikkeld. De armaturen vloeien de ruimte in, waardoor de armaturen en verlichting onderdeel zijn geworden van de beleving tijdens het bezoek aan deze tentoonstelling.

De Lightscape-Track armaturen zijn voorzien van CASAMBI units waardoor ze op afstand bestuurbaar zijn, Atomis heeft ook geholpen om een ​​aantal kunstwerken te voorzien van speciale maatwerkoplossingen om ze te dimmen.

atomis_fotomuseum_667x1000_4
Atomis heeft de verlichting geleverd voor Fotomuseum Den Haag, product: Lightscape-Track
atomis_fotomuseum_667x1000_3

TOEGEPASTE PRODUCTEN

TOEPASSINGEN